Heurekan JOTA-JOTIIN koko lippukunnan voimin: Järjestäjän ohje

Järjestääkö lippukuntasi vuosittain oman jota-jotin? Mikäli vastasit kyllä, olemme erittäin iloisia! Voi kuitenkin olla työlästä tarjota monipuolista ohjelmaa kaikille ikäkausille ja hankkia pelit ja vermeet?

Tänä vuonna jota-jotin järjestäminen on helpompaa kuin koskaan ennen: voit järjestää lippukunnallesi tai alueellesi yhteisen matkan Heurekan Jamboree on The Air and Internet tapahtumaan!

Tarjolla on muun muassa:

 • Jamboree on The Internet -huone: yhteyksiä toisiin partiolaisiin
 • Radiotoimintaa: miten radiolähetin ja ketut liittyvät toisiinsa?
 • Videoyhteydet yli viiteen ulkomaiseen JOTA-JOTIIN Euroopassa ja Aasiassa
 • Entisaikojen viestintää: morsetusta, salakieltä, savumerkkejä, optinen lennätin
 • Angry Birds ja jättiritsa
 • Elektroniikkatyö, pääset itse kolvaamaan
 • Kankaanpainantaa, ota mukaan vaalea t-paita johon voit painaa tapahtumamerkin
 • Partioleikkejä
 • Vantaalaisten partiotaustaisten ehdokkaiden kunnallisvaalipaneeli

Tapahtuma on tarkoitettu kaikille ikäkausille sudenpennusta aikuiseen. Mukaan voi ottaa myös ei-vielä-partiolaisia kavereita! Voit tulla yksin, perheen kanssa, vartion, lauman tai joukkueen voimin tai vaikka koko lippukuntana.

Huomio! Heurekan JOTA-JOTIN jälkeen voitte lippukunnan kanssa jatkaa tapahtumaa esimerkiksi omalla kololla tai kotonakin. Heurekan tapahtumasta saa eväät myös omatoimiseen osallistumiseen.

JOTA-JOTI sijaitsee Heurekan ilmaisella alueella, jonne ei tarvitse pääsylippua. Itse tapahtumaan osallistuminen on siis ilmaista. Jos kuitenkin haluaa osallistua kolvaukseen, joka on yksi toimintapisteistä, se maksaa 5€ henkilöltä, mutta elektroniikkatyön saa omaksi!

JOTA-JOTI-viikonloppuna Heurekasta saa partiohuivilla 20%:n alennuksen kaikista lippujen hinnoista (sisäänpääsy, elokuvat, planetaarioesitykset), joten sielläkin kannattaa käydä samalla kertaa.

 

Ohjeita retken järjestäjälle

Ilmoittautuminen:

Heurekan JOTA-JOTIIN ei tarvitse ilmoittautua. Mikäli teette lippukuntaretken (yli 20 osallistujaa), olisi mukavaa kuulla siitä etukäteen: minna.juden (a) partio.fi. Lisäksi lippukunnassa on syytä kerätä ilmoittautumiset, jotta pystyt varaamaan kuljetuksen, ruokailut ja niin edelleen. Muista aloittaa tapahtuman markkinointi ja laittaa ilmoittautumislaput jakoon hyvissä ajoin syksyllä! Jos haluat valmiita mainoksia pdf-muodossa, laita Minnalle sähköpostia ylläolevaan osoitteeseen.

Kuljetus:

Heurekaan on hyvät julkisen liikenteen yhteydet. Niistä on selkeät ohjeet kohdassa ”Kuinka löytää perille?”. Voit siis saapua lippukuntasi kanssa ekologisesti julkisia käyttäen. Erityisen suositeltavaa tämä on pk-seudun lippukunnille, mutta huomaa myös, että kaukoliikenteenkin junat pysähtyvät Tikkurilassa!

Lähiseudun lippukunnille julkisiakin parempi vaihtoehto on polkupyörä! Heurekaan on helppo saapua pyörällä ja niiden parkkeeraukseenkin löytyy hyvät tilat. Muistakaa pyöräilykypärät! Tietysti kävellenkin voi tulla, mikäli matka kololta on lyhyt.

Kauempaa saapuvat lippukunnat voivat myös tilata oman linja-auton. Tilausajo kannattaa varata hyvissä ajoin. Arvioi osallistujamäärä ja varaa sen mukaan busseja. Sovi, että vahvistat tiettyyn ajankohtaan mennessä lopullisen määrän. Huomioi myös, jos lippukunnassanne on jollain linja-autokortti. Kuljetus tulee edullisemmaksi omalla kuskilla. Linja-auto kannattaa lastata täyteen, joten jos lippukunnastasi ei riitä osallistujia, ole yhteydessä muihin alueesi lippukuntiin.

Ruokailu:

Partiolaiset ovat yleensä leireillä tottuneet siihen, että ruokaa on tarjolla liiankin usein. Murkinaa siis täytyy saada myös JOTA-JOTI-retken aikana. Jos tulette kauempaa, on suositeltavaa syödä matkalla. Lisäksi kannattaa varata mukaan omia eväitä, joihin voi nälän yllättäessä turvautua. Heurekasta löytyy myös ravintola, josta saa ruokaa. Mikäli haluatte ruokailla Heurekan ravintolassa isolla porukalla, kannattanee olla ravintolaan yhteydessä etukäteen: ravintola (a) heureka.fi

Yöpyminen:

JOTA-JOTI-tapahtuma ei tarjoa yöpymismahdollisuuksia. Mahdollinen yöpyminen täytyy siis järjestää itse ja paikka kannattaa varata aikaisin. Jos järjestät yön yli retken, voit lippukuntasi kanssa hyödyntää toisena päivänä jotain pääkaupunkiseudun (tai jonkin matkan varrella sijaitsevan paikan) tarjoamista mahdollisuuksista.

Mitä tarvitset mukaan Heurekan JOTA-JOTIIN?

 • T-paidan, lakanan, ruokailuvälinepussin tai muun vastaavan, johon voit halutessasi painaa tapahtuman logon. Painaminen on ilmaista.
 • Taskurahaa ruokaa, Heureka-lippua, kolvausta ynnä muuta varten.
 • Säänmukaiset varusteet, useat toimintapisteet ovat ulkona
 • Partiohuivin – vain sillä saat alennuksen Heurekan lipuista!
 • Paljon iloista partiomieltä! :)

Eikun siis retkeä järjestämään ja lokakuussa nähdään!

Posted in Yleinen